NVvR spreekt met Raad voor de rechtspraak over flexplekken, bestuursbenoemingen en doorlooptijden

13 februari 2020

Op 4 februari spraken de besturen van de NVvR en de Raad voor de rechtspraak met elkaar tijdens hun kwartaaloverleg. Op de agenda stonden onder meer de doorlooptijdproblematiek, flexplekken en bestuursbenoemingen. 

Uit het evaluatierapport naar de nieuwbouw van het gerecht in Breda blijkt dat veel medewerkers concentratieplekken missen. Dat was voor de NVvR reden opnieuw het onderwerp te agenderen. De raad gaf aan dat naar aanleiding van de evaluatie extra concentratieplekken worden ingericht en dat op alle gerechten wordt gekeken naar behoefte en doelmatigheid. Verder beschouwt de raad de flexplekken vooral als lokaal probleem. Uit het medewerkerswaarderingonderzoek (MWO) zou overigens blijken dat de werkplek over het algemeen een voldoende krijgt.

De raad noemde het proces rond bestuursbenoemingen “complex”. De onderhandelingen hierover met de NVvR zijn gaande, maar de voorzitter van de Raad, Henk Naves, gaf duidelijk aan dat de standpunten vooralsnog uiteen lopen. De NVvR houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Dat de NVvR een werkconferentie over de doorlooptijden organiseert, beschouwt de raad als positief. Het nieuwe rechterlijke bestuurslid van de raad, Areane Dorsman, zal bij de conferentie aanwezig zijn, als ook Julia Mendlik, de voorzitter van de werkgroep die het rapport over de aanpak van de doorlooptijden uitbracht.

Scroll naar boven