Het lidmaatschap van de NVvR brengt magistraten samen en dichter bij elkaar. De NVvR verenigt de zittende en de staande magistratuur en vertegenwoordigt hun individuele en collectieve belangen in het publieke en politieke debat. Dat doen we onder meer door de kwaliteit en de toegankelijkheid van de rechtspraak en de ontwikkeling van het ambt te bewaken en beschermen. Naast vakvereniging is de NVvR ook de enige vakbond voor magistraten.

Ledenparticipatie

Samenwerking, ledenparticipatie en ledencontact vormen de kracht en fundamenten van de NVvR. Dit gebeurt op vele vlakken, onder andere binnen de ledenraad, het bestuur en de diverse commissies en werkgroepen. Daarbij zijn de praktijkkennis en -ervaring van onze leden onmisbaar. Hun denkkracht en expertise zet de NVvR in om vanuit het perspectief van de magistraat een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij en aan de vereniging. Al lid? Kijk ook eens bij ‘Hoe wij werken’. Via ons contactformulier horen wij graag op welke manier wij een beroep op u mogen doen.

Lid zijn van de NVvR is zinvol en nuttig. Niet alleen vanwege de individuele belangenbehartiging van de leden, maar ook bij collectieve activiteiten zoals cao-onderhandelingen. De NVvR komt op voor de unieke positie van magistraten en dat is nodig.Leon Nuijten, kantonrechter

Het lidmaatschap van de NVvR is voor mij een vanzelfsprekendheid, want het is noodzakelijk om onze stem te laten horen. De leden en het bureau van de vereniging werken nauw met elkaar samen. Zo wordt er mét ons over rechtspositionele zaken besloten en niet over onze hoofden heen.Tony van Wechem, rechter

Wat kost mijn lidmaatschap?

De lidmaatschapstarieven zijn afhankelijk van de functie en variëren van € 75 per jaar voor gepensioneerden en adjunct-officieren tot € 290 per jaar voor rechters en officieren van justitie. Speciale tarieven gelden voor magistraten in opleiding.

Wijzigingen doorgeven

Verhuisd, een andere werkplek, een nieuwe functie of uw lidmaatschap beëindigen? Onze ledenadministratie houden wij graag zo actueel mogelijk. Geef eventuele wijzigingen daarom zo snel mogelijk aan ons door.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven