Leden van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) kunnen hun contributie aanwijzen als IKB-doel (Individueel Keuzebudget) in het arbeidsvoorwaardenpakket . Dit levert een fiscaal voordeel op dat kan oplopen tot maximaal 49,5% van het contributiebedrag. De verrekening van de IKB gaat via de loonadministratie en niet via de NVvR.

Verwerkingstijd

De volgorde van de IKB-aanvraag: u betaalt eerst de volledige contributie aan de NVvR. Daarna kunt u de IKB-aanvraag doen. In tegenstelling tot de eerdere IKAP-regeling kent de IKB-regeling geen verwerkingstijd. U kunt zelf de maand invullen wanneer de uitbetaling moet plaatsvinden. Bij de IKB-aanvraag dient u de factuur van uw contributie en een bankafschrift, waaruit de afschrijving van uw contributie blijkt, als bewijsstukken te overleggen. De factuur ontvangt u van de NVvR. Voor het bankafschrift moet u zelf zorgdragen.

Aanvraagmodule en stappen

Uw aanvraag kunt u tot 10 december doen via de elektronische IKB-aanvraagmodule. Het invullen van de benodigde gegevens in de module vergt ongeveer een kwartier tijd. Uw personeelsafdeling kan u meer vertellen over IKB.

  • Stap 1: Log in op uw P-Direktportaal. Gebruik hiervoor de gegevens die u verstrekt heeft gekregen van het P-Direktportaal of uw personeelsafdeling.
  • Stap 2: Ga naar FinanciĆ«n en salaris > IKB > IKB vakbondscontributie.
  • Stap 3: Vul het formulier in met bijlage en verzend dit.

De IKB-aanvraag is hiermee voltooid. De contributie wordt ingehouden van het IKB budget.

Bekijk hier de handleiding van P-Direktportaal voor het inzetten van IKB-budget voor vakbondscontributie.

Kijk hier voor de lidmaatschapstarieven van de NVvR en uw (maximale) voordeel wanneer u gebruik maakt van de IKB-regeling.

Vragen?

Het contactcenter van P-direkt is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur via 088 – 020 08 00 of stuur een mail.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven