Verkenner rondt aanbevelingen werkdruk af

21 maart 2024

In een recente videoboodschap kondigde NVvR-voorzitter Marc Fierstra de afronding aan van de verkenning werkdruk binnen de rechtspraak en het OM. Deze verkenning, geleid door verkenner Jaap Winter, heeft tot doel om concrete aanbevelingen te formuleren ter verlichting van de werkdruk die al jaren een groot punt van zorg is.

Fierstra ging in zijn boodschap onder meer in op de aanzienlijke inspanningen die vele collega’s  in de afgelopen maanden hebben geleverd aan het proces. Via een uitgebreide ledenenquête leverden leden veel (in totaal 75 pagina’s) suggesties aan en hebben zij deelgenomen aan zogenoemde thematafels. Daarnaast heeft de NVvR uitvoerig gesproken met alle betrokkenen in een zogeheten stuurgroep. Volgens Fierstra was er in de afgelopen periode sprake van een noodzakelijke rust in de berichtgeving. Dat verandert nu met het afronden van de laatste gesprekken.

Het rapport van de verkenner verschijnt binnenkort. De NVvR wacht met grote belangstelling op zijn aanbevelingen. Zodra deze beschikbaar zijn, delen wij deze met onze leden. Fierstra nodigde alle NVvR-leden uit om hun mening te geven na publicatie van het rapport.

Het initiatief voor de verkenning kwam voort uit de cao-onderhandelingen van vorig jaar, waarbij duidelijk werd dat er behoefte was aan een structurele oplossing voor de toenemende werkdruk. “De frustraties en onrust onder onze leden over de werkdruk waren de drijfveren achter onze beslissing om de cao-onderhandelingen op te schorten en een breder gesprek aan te gaan”, aldus Fierstra.

Bekijk hier de videoboodschap.

Lees hier de tekst van de videoboodschap.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven