Symposium (Dis)balans werk en privé

16 november 2023

Op 3 november kwamen rechters en officieren in opleiding bijeen in de Hoge Raad tijdens een SSR-symposium over de (dis)balans tussen werk en privé. Het onderwerp werd vanuit diverse invalshoeken belicht. Voorzitter Marc Fierstra wierp zijn blik op het onderwerp vanuit zijn eigen perspectief als raadsheer in de Hoge Raad én als voorman van onze beroepsvereniging en vakbond.

In zijn inleiding ging Fierstra in op het bestaan van, het omgaan met en de aanpak van werkdruk. Ook benoemde hij de gevaren van werkdruk zoals emotionele uitputting, vermoeidheid, verzuim en verloop. Tenslotte ging hij in op de roep om concrete oplossingen waarmee de werkdruk op korte en langere termijn naar beneden kan worden gebracht. Een essentieel punt voor de NVvR tijdens de laatste cao-onderhandelingen, waarvoor de inmiddels aangestelde verkenner begin 2024 aanbevelingen moet doen.

NVvR-bestuurslid Frank Schoonen werkte (samen met de Haagse rechtbankpresident Robine de Lange en advocaat-generaal Janneke Weening) mee aan een paneldiscussie over eigen verantwoordelijkheid en die van de werkgever in het aanbrengen van balans tussen werk en privéleven.

Lees hier de gehele inleiding van Marc Fierstra.

Lees hier meer over het symposium.

Scroll naar boven