Jubileumboek NVvR positief ontvangen

26 oktober 2023

Op 6 oktober vierde de NVvR haar honderdjarig bestaan met een eeuwfeest in het Haagse theater Diligentia. Getalenteerde rechters en officieren verzorgden het leeuwendeel van het spektakel met cabaret en muziek. Ook werd het eerste exemplaar van het jubileumboek Het spiegelpaleis, reflecties op de rechtspleging gepresenteerd aan Vrouwe Justitia. Het boek wordt momenteel verspreid onder alle NVvR-leden. De reacties hierop zijn zeer positief.

Ter gelegenheid van het jubileum sprak NVvR-collega, schrijfster en oud-journalist Miek Smilde met wetenschappers, journalisten, deskundigen, bestuurders, advocaten en politici over de rechter en de officier. Deze gesprekken vatte zij thematisch samen in een scherp portret van de magistraat en diens werk, gezien door de ogen van de ander. Het jubileumboek Het spiegelpaleis, reflecties op de rechtspleging, is voor niet-leden te bestellen via Uitgeverij Verloren.

Lukte het niet onze jubileumavond bij te wonen of wilt u de beelden hiervan nog eens in 2 minuten terugkijken? Klik dan hier.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven