Magistraal talent tijdens eeuwfeest NVvR

10 oktober 2023

Met een avond vol muziek en cabaret vierde de NVvR op 6 oktober haar honderdjarig bestaan in het sfeervolle Haagse theater Diligentia. Precies een eeuw geleden werd de vereniging opgericht en nu, honderd jaar later, kan worden geconcludeerd dat de NVvR nog steeds springlevend is.

Getalenteerde rechters en officieren verzorgden het leeuwendeel van het spektakel met cabaret en muziek. Het strijkersensemble van het Hofstads JeugdOrkest, dat dit jaar eveneens honderd jaar bestaat, verzorgde de klassieke noot tijdens het programma.

Jubileumboek

Ter gelegenheid van het jubileum sprak NVvR-collega, schrijfster en oud-journalist Miek Smilde met wetenschappers, journalisten, deskundigen, bestuurders, advocaten en politici over de rechter en de officier. Deze gesprekken vatte zij thematisch samen in een scherp portret van de magistraat en diens werk, gezien door de ogen van de ander. Het jubileumboek Het spiegelpaleis, met reflecties op de rechtspleging, werd gepresenteerd tijdens het eeuwfeest en valt binnenkort bij alle leden in de brievenbus. Voor niet-leden is het boek te bestellen via Uitgeverij Verloren.

Lukte het niet om erbij te zijn of wilt u onze jubileumavond nog eens in 2 minuten terugkijken? Klik dan hieronder.

Scroll naar boven