Leden van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) kunnen hun contributie aanwijzen als IKAP-doel (individuele keuzen in het arbeidsvoorwaardenpakket) . Dit levert een fiscaal voordeel op dat kan oplopen tot maximaal 49,5% van het contributiebedrag. De verrekening van de IKAP gaat via de loonadministratie en niet via de NVvR.

Verwerkingstijd

De volgorde van de IKAP-aanvraag: u betaalt eerst de volledige contributie aan de NVvR. Daarna kunt u de IKAP-aanvraag doen. De verwerkingstijd van een IKAP-aanvraag is twee maanden. Bij de IKAP-aanvraag dient u de factuur van uw contributie en een bankafschrift, waaruit de afschrijving van uw contributie blijkt, als bewijsstukken te overleggen. De factuur ontvangt u van de NVvR. Voor het bankafschrift moet u zelf zorgdragen.

Aanvraagmodule en stappen

Uw aanvraag kunt u voor half november doen via de elektronische IKAP-aanvraagmodule. Het invullen van de benodigde gegevens in de module vergt ongeveer een kwartier tijd en wordt door een uitgebreide online demonstratie van het programma ondersteund. Uw personeelsafdeling kan u meer vertellen over IKAP.

  • Stap 1: Log in op uw P-Direktportaal. Gebruik hiervoor de gegevens die u verstrekt heeft gekregen van het P-Direktportaal of uw personeelsafdeling.
  • Stap 2: Open het juiste scherm. Ga naar ‘IKAP indienen’ en klik op ‘volgende’.
  • Stap 3: Selecteer het juiste IKAP-doel.

De IKAP-aanvraag is hiermee voltooid. De werkgever verrekent het voordeel eenmalig met het bruto maandsalaris. Daarmee is de contributie ‘fiscaal verrekend’, dus afgetrokken van de belasting.

Kijk hier voor de lidmaatschapstarieven van de NVvR en uw (maximale) voordeel wanneer u gebruik maakt van de IKAP-regeling.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven