Voortgang verkenner Werkdruk

14 september 2023

In de week van 11 september zijn de eerste groepsgesprekken gestart die Jaap Winter als verkenner werkdruk heeft georganiseerd. Aan zes verschillende deeltafels worden de diverse issues rondom werkdruk besproken. Aan de tafels zitten deelnemers die vanuit eigen ervaring met spreken over deze onderwerpen. De groep is samengesteld door de NVvR, het departement, de Raad en het College. De komende weken gaan deze gesprekken door, waarna de verkenner met de ‘oogst’ aan de slag gaat.

De NVvR doet actief mee aan deze verkenning, met de verwachting dat daardoor uiteindelijk concrete aanbevelingen komen om de werkdruk voor onze leden op korte termijn terug te brengen naar acceptabele proporties. Dat is nodig voor rechters en officieren, maar ook vanwege de keuzes die door deze schaarste dagelijks gemaakt moeten worden, met alle gevolgen voor de samenleving van dien.

Iedere maand informeert de NVvR u over het verloop van deze verkenning via aparte nieuwsbrieven. Heeft u in de tussentijd suggesties of vragen? Mail deze dan aan de NVvR.

Lees en bekijk hier onze eerdere updates over de verkenner:

Scroll naar boven