Succesvolle online bijeenkomst Misdaad en Mededogen

30 november 2020

Op 26 november organiseerde de NVvR een online bijeenkomst over een andere benadering van het strafrecht. Hiervoor ging journalist en NVvR-beleidsmedewerker Miek Smilde in gesprek met Disa Jironet (officier van justitie in Amsterdam) over haar onlangs verschenen boek ‘Misdaad en mededogen’. Bijna 70 NVvR-leden volgden het vraaggesprek online en stelden in het tweede deel van de bijeenkomst live hun vragen aan Disa.

Volgens Disa Jironet zou het in het strafrecht niet alleen moeten gaan om het afstraffen van een dader die een strafbaar feit heeft gepleegd, maar ook en vooral over het herstel van een geschonden rechtsorde. Er zou meer oog moeten zijn voor het lijden van zowel slachtoffer als dader.

Uit reacties van onze leden bleek deze opzet geslaagd en voor herhaling vatbaar. Zolang de coronacrisis aanhoudt en het niet mogelijk is fysieke bijeenkomsten te organiseren, gaat de NVvR ook in het nieuwe jaar door met online contactmomenten voor de leden. Wij houden u hiervan uiteraard op de hoogte.

Heeft u de online bijeenkomst Misdaad en Mededogen gemist? Of wilt u het vraaggesprek nog eens terugkijken? Klink dan hier.

Scroll naar boven