Raad verwerft filmrechten documentaire Judges Under Pressure

13 oktober 2022

De Raad voor de rechtspraak heeft in samenwerking met de NVvR de filmrechten verworven van de documentaire Judges Under Pressure, die eind vorig jaar in première ging op het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA).

Met de verworven filmrechten willen de Raad en de NVvR het bewustzijn van de noodzaak voor de steun aan de Poolse rechters vergroten in hun strijd voor een onafhankelijke rechtspraak binnen een democratische rechtsstaat, en daarmee binnen de EU. Daarnaast is de film bedoeld om ook in eigen land op een actuele en toegankelijke manier de discussie te stimuleren over het in stand houden van de democratische rechtsorde en de onafhankelijke positie van de rechtspraak daarin. De film zal ook worden gebruikt door SSR bij de opleiding van de rechters.

De film is eerder getoond bij de rechtbank Den Haag tijdens een symposium ter gelegenheid van de pensionering van Lydia Heuveling van Beek, die zich niet aflatend inzet voor het behoud van de internationale democratische rechtsstaat.

Filmvertoning

Wilt u net zoals rechtbank Den Haag een mini-symposium of een panelsessie houden over deze film, dan is dat mogelijk. Collega’s van het cluster Internationale Samenwerking van de Raad voor de rechtspraak, bieden graag inhoudelijke en organisatorische ondersteuning. Ook de NVvR denkt graag actief mee op de inhoud. Aanspreekpunt is Lydia Heuveling van Beek, dossierhouder Polen in de Commissie Internationaal van de NVvR.

De link en promotiemateriaal voor de film kunt u krijgen door een mail te sturen naar internationaal.rvdr@rechtspraak.nl. U kunt dit mailadres ook gebruiken voor vragen en opmerkingen.

Bekijk hier de trailer van Judges Under Pressure.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven