Wij wensen u een gezond 2021

8 januari 2021

Het jaar bijzondere jaar 2020 laten wij snel achter ons. De uitbraak van het Corona-virus en de maatregelen die daarop volgden, hebben niet alleen grote invloed gehad op onze professionele ambities, zoals doorlooptijden, maar ook op ons werkplezier en levensvreugde. 2020 was ook het jaar waarin de ontmanteling van de Poolse rechtsstaat zich in een onvoorstelbaar tempo voltrok. Gelukkig brengt 2021 weer hoop: dat het “oude normaal” weer normaal kan worden, dat wij justitiabelen weer rechtstreeks in de ogen kunnen kijken zonder te worden gehinderd door vastlopende videoverbindingen, dat wij al even onbelemmerd met collega’s kunnen samenwerken en elkaar weer kunnen ontmoeten.

Het afgelopen jaar heeft ons ook iets gebracht. En dan heb ik het niet alleen over onze nieuwe cao. Ik doel op nieuwe vormen van werken, die als gevolg van de Corona-beperkingen zijn ontwikkeld. Laten wij het goede daarvan behouden en bekijken hoe wij dit kunnen combineren met de meer traditionele werkwijzen.

De NVvR gaat anders werken, zo is in 2020 besloten. We gaan veel vaker een beroep doen op u als lid en op uw kennis en ervaring. En willen graag vaker contact met u, ook al is dat voorlopig vooral nog “op afstand” en veelal online. We zetten ons volop in voor dossiers zoals de rechtsstaat, veiligheid van togadragers, bestuurdersbenoemingen, werkdruk, arbeidsvoorwaarden, integriteit en de positie van assistent officieren. Ik ken de leden van de NVvR als betrokken en creatief. Dat is een goede uitgangspositie om te laveren tussen het nieuwe en oude normaal en te koersen op een toekomstbestendig normaal, waarbij wij natuurlijk pal blijven staan voor onze gezamenlijke magistratelijke waarden.

Ik zie ernaar uit u snel weer persoonlijk te kunnen ontmoeten en wens u een voorspoedig en vooral gezond 2021.

Marc Fierstra, (waarnemend) voorzitter.

Scroll naar boven