Week van de Rechtspraak

10 september 2020

Van 19 t/m 25 september vindt de jaarlijkse Week van de Rechtspraak plaats.

Programma Rechtspraak vanuit Internationaal Perspectief

De cluster Internationale Samenwerking (Raad voor de rechtspraak) organiseert tijdens de Week van de Rechtspraak een online programma met activiteiten, die de Rechtspraak vanuit een internationaal perspectief belichten. Deze activiteiten zijn bedoeld voor iedereen binnen de Rechtspraak die internationaal is geori├źnteerd.

Onderdeel van dit programma is een online interview sessie op 22 september, die de Raad in samenwerking met de NVvR organiseert. Miek Smilde (NVvR) gaat in gesprek met drie rechters: Daniel Barlow (Frankrijk), Friedrich Forsthuber (Oostenrijk) en Tamara Trotman (Nederland). Zij gaan in op de betekenis van de coronatijd op hun vak en dagelijkse werkzaamheden.

Aanmelden voor deze en meer activiteiten in het programma is mogelijk door het zenden van een mail. Hierna ontvangt u een Skypelink, die u eventueel ook met andere geïnteresseerden kunt delen.

Ook dit jaar kunnen leerlingen van middelbare scholen en mbo’s via gastlessen van de rechtbank Amsterdam kennismaken met de rechtspraak. In verband met de corona-omstandigheden vinden deze digitaal plaats.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven