Waardevolle bijdrage van Commissie Internationaal

24 juni 2019

De Commissie Internationaal van de NVvR, heeft eind vorig jaar succesvol bijgedragen aan het verzoek van de rechtersvereniging uit Noord-Macedonië, om te adviseren over hun Standaard Ethische Beginselen voor de Rechterlijk Macht. Het was een project dat samen met de Servische rechtersvereniging werd uitgevoerd. De fondsen werden verschaft door de Nederlandse Ambassade in Skopje (hoofdstad Noord-Macedonië). Het project heette: “Strengthening the Functionality of the Advisory Committee on Judicial Ethics”.

De NVvR leden Angela Kaptein (raadsheer Den  Haag) en Gradus Vrieze (president van voormalige rechtbank Zutphen) hebben tijdens een tweedaagse conferentie in Skopje voordrachten gehouden en aan de discussie deelgenomen, samen met de Servische collegae. De resultaten van deze conferentie zijn verwerkt in een schriftelijk rapport. Dit rapport wordt nog in het Engels vertaald.

De bedoeling is, als vervolg op dit project, dat een samenwerking tot stand komt waarin Nederlandse rechters over kwesties van rechterlijke ethiek mentor zullen zijn voor hun Noord-Macedonische collegae

Scroll naar boven