Vruchtbaar werkbezoek aan Van der Hoeven kliniek

21 juni 2019

Woensdag 12 juni brachten een tiental leden van de NVvR een bezoek aan de Van der Hoeven kliniek in Utrecht. Zowel rechters als OM”ers lieten zich informeren hoe de behandeling van Tbs-gestelden in de kliniek vorm krijgt.

Gemiddeld verblijven patiënten acht jaar in de kliniek. In die tijd zetten behandelaars in op het terugbrengen van het recidiverisico. Patiënten krijgen de mogelijkheid een diploma te halen, opdat ze na hun verblijf in de kliniek een grotere kans maken op de arbeidsmarkt. De kliniek beschikt daarnaast over een aantal huisvestingsmogelijkheden om patiënten al dan niet in een beschermde woonvorm terug naar de samenleving te begeleiden.

Tijdens het bezoek constateerden rechters en behandelaars onder andere dat de rapportages in het kader van verlengingsbeslissingen beter kunnen. Afgesproken werd om concreet met elkaar te overleggen hoe de rapportages bondiger kunnen worden, wat de behandelaars administratieve tijd scheelt en waardoor de rechters beter worden geïnformeerd.    

Deelnemers aan het bezoek gaven aan dat de NVvR vaker dit soort bezoeken zou moeten organiseren. “We hebben het allemaal te druk, maar met eigen ogen zien wat de consequenties van je werk zijn, is waardevol en eigenlijk noodzakelijk,” aldus een van de leden.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven