Vooraankondiging: 4 juli NVvR Online bijeenkomst over Tijdige rechtspraak

10 juni 2022

Rechtzoekenden weten wat ze van de rechtspraak kunnen verwachten en rechtszaken worden binnen de beloofde tijd behandeld. Daarop is het programma Tijdige rechtspraak gebaseerd. Eind 2023 loopt dit programma af. Wat moet er tegen die tijd zijn bereikt? Op maandag 4 juli a.s. gaat Patricia Messer, president van de rechtbank Midden-Nederland en portefeuillehouder Tijdige rechtspraak, hierover in gesprek met de NVvR tijdens een online bijeenkomst in onze Haagse studio.

Lukt het om de achterstanden in te lopen, zoals aan het begin van het programma Tijdige rechtspraak werd beloofd? Is het delegeren van werkzaamheden een manier om de werkdruk van rechters te verlichten en zaken sneller af te doen? Of doet het streven naar tijdigheid afbreuk aan de kwaliteit van de rechtspraak?

Deze online bijeenkomst (die eerder was gepland op 28 april jl. maar wegens omstandigheden moest worden uitgesteld,) is exclusief toegankelijk voor leden van de NVvR en duurt van 20.00 uur tot 21.00 uur. Noteer deze bijeenkomst dus alvast in uw agenda. Leden ontvangen medio juni hun persoonlijke uitnodiging.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven