Thema in Trema: werken aan wetten die werken

7 oktober 2021

Komende week valt de volgende editie van ons verenigingsmagazine Trema weer op de mat bij alle NVvR-leden. Thema van deze uitgave is “Werken aan wetten die werken”: over wetgevingsadvisering in de praktijk, de rechter als medewetgever en het onmisbare werk van onze Wetenschappelijke Commissie (WeCo).

Werken aan wetten die werken wordt belicht vanuit diverse gezichtspunten. Aan het woord komen o.a. Anna Jasiak (sectorhoofd bij de directie Advisering van de Raad van State), Rianne Jacobs (raadadviseur bij de directie wetgeving van het ministerie van Justitie en Veiligheid en hoogleraar wetgeving en reguleringsvraagstukken aan de VU), Olaf Kwast (oprichter ontwerpbureau voor regelgeving Wetgevingswerken) en Ellen Kiersch (directeur directie wetgeving en juridische zaken Ministerie van Justitie en Veiligheid). Ook WeCo-leden Dorien Brugman (rechter CBb), Isabella Brand (raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden) en Willem Damen (strafrechter in Rotterdam) denken graag mee aan de voorkant en geven hun visie over het belang van wetgevingsadvisering en de gevolgen van wetgeving in de praktijk.

Wilt u reageren op de inhoud van Trema of heeft u een tips voor onze redactie? Stuur dan een mail aan onze communicatiecollega Sandra Wewer.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven