Terugblik laatste ledenraad van 2021

9 december 2021

Op 6 december jl. kwam de ledenraad van de NVvR bijeen voor de laatste vergadering in 2021. Opnieuw was het noodzakelijk om digitaal te vergaderen. Op de agenda stonden veel zaken, met als grootste punten het Greco-wetgevingstraject, het NVvR-jaarplan en de begroting voor het komende verenigingsjaar. Daarnaast besprak de ledenraad de actualiteiten en enkele belangrijke thema’s, zoals werkdruk, online zitten en de effecten van corona op de rechtspleging.

De ledenraad stemde in met het voorstel van het bestuur inzake de Greco-wetgeving om voorlopig te volstaan met een kritisch advies, waarin tot uitdrukking wordt gebracht dat in de memorie van toelichting enkele zaken verduidelijkt of onderstreept moeten worden. Ook het jaarplan en de bijbehorende begroting werden vastgesteld.

Bij de bespreking van de actualiteiten kwamen zeer diverse onderwerpen voorbij, zoals de cao voor de leden van de rechterlijke macht (de eerste besprekingen zijn begonnen), de onkostenvergoeding, coronamaatregelen, inschaling en de nieuwe functiebenaming voor assistent-officieren; deze wordt gewijzigd in adjunct officier van justitie.

Wilt u meer weten over deze ledenraad, heeft u idee├źn, opmerkingen of vragen of wilt u zelf graag meedoen? Neem dan gerust contact op met uw ledenraad-afgevaardigde of stuur een mail naar het bureau van de NVvR. Dan brengen wij u in contact.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven