Schuldig of onschuldig?

17 oktober 2017

De NVvR nodigt u graag uit voor een avondje rechtspreken in het theater. Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? In het toneelstuk Terror staat een piloot terecht. Is hij redder van 70.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers?

Terror.jpg#asset:1083

Moeilijke keus

In dit spannende theaterstuk stapt acteur Jeroen Spitzenberger in de huid van straaljagerpiloot. Hij staat voor een moeilijke keus als een vliegtuig met 148 passagiers gekaapt wordt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Arena waar op dat moment een interland Nederland – Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F16’s worden de lucht ingestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. En toch vuurt de straaljagerpiloot op het vliegtuig…

Schuldig of onschuldig

Na het toneelstuk/de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.
De NVvR biedt u € 10,- korting op het entree kaartje aan en heeft voor u 1e rang kaarten gereserveerd. Voorafgaand aan voorstelling geeft Peter de Baan (regisseur) een exclusieve inleiding alleen voor onze leden (de inleiding start een half uur voor aanvang van de voorstelling). Onder het genot van een kopje koffie kunt u hem het hemd van het lijf vragen.

Op de volgende dagen is de regisseur aanwezig:

  • 7 november Zwolle /  Zwolse theaters / aanvang voorstelling 19.30 uur * (inleiding verzorgd door Ilse Hamminga,regie-assistente)
  • 6 december Haarlem / Stadschouwburg / aanvang voorstelling 20.15 uur
  • 13 december Amsterdam /  De Meervaart / aanvang voorstelling 20.15 uur
  • 20 december Den Bosch /  Theater aan de Parade / aanvang voorstelling 20.00 uur

Reserveren

Wilt u gebruik maken van dit aanbod, heeft u nog vragen of wilt u kaarten reserveren? Stuur dan een e-mail naar: sandra.hoitinga@rechtspraak.nl. Vermeld daarbij dan uw naam, telefoonnummer, aantal kaarten en het theater waar u de voorstelling wilt zien. Na reservering ontvangt u van ons een bevestiging. Er zijn per avond een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven