Online bijeenkomst “Misdaad en Mededogen”

11 november 2020

Op donderdag 26 november a.s. gaat de NVvR van 20.00 tot 21.00 uur in gesprek met auteur en officier van Justitie Disa Jironet tijdens de online de bijeenkomst ‘Misdaad en Mededogen’. Omdat wij nog steeds niet fysiek bijeen kunnen komen, is deze bijeenkomst door NVvR-leden online te volgen.

Officier van Justitie Disa Jironet bepleit in haar onlangs verschenen boek ‘Misdaad en Mededogen’ een andere benadering van het strafrecht. Het zou volgens haar niet alleen moeten gaan om het afstraffen van een dader die een strafbaar feit heeft gepleegd, maar ook en vooral over het herstel van een geschonden rechtsorde. In het strafrecht zou meer oog moeten zijn voor het lijden van zowel slachtoffer als dader. Dat vraagt om een andere houding van procesdeelnemers, zoals rechters en officieren van jusititie.

Beleidsmedewerker en journalist Miek Smilde (NVvR) gaat in het eerste half uur van de bijeenkomst in gesprek met Disa Jironet. Hierna kunt u tot 21.00 uur online deelnemen aan de discussie en uw vragen stellen. Ook kunt u vooraf uw vragen per mail indienen bij Miek Smilde. De eerste vijf vraagstellers ontvangen van ons Disa’s boek Misdaad en Mededogen als geschenk.

De bijeenkomst ‘Misdaad en Mededogen’ is toegankelijk voor alle NVvR-leden. Zij hebben inmiddels hun persoonlijke uitnodiging per e-mail ontvangen. Aanmelden is mogelijk tot en met 24 november a.s.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Mail dan naar Sandra Wewer (Communicatie/NVvR).

Scroll naar boven