NVvR zoekt een enthousiaste communicatiemedewerker

22 juni 2017

Ben jij een echte communicatieve duizendpoot? Wil jij meebouwen aan de naamsbekendheid en positionering van dé vakbond en beroepsvereniging voor rechters en officieren van justitie? Laat jij ons opvallen in het publieke en politieke debat? Wil je maatschappelijke waarde toevoegen en staan voor de kwaliteit van de Nederlandse rechtspraak? En durf jij het aan om op pragmatische en effectieve wijze de stem van onze leden te laten horen? Dan is dit dé baan voor jou: de NVvR is op zoek naar een enthousiaste communicatiemedewerker. 

Wie zijn wij

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) is de beroepsvereniging en vakbond van rechters en officieren van justitie. Circa 70% van alle magistraten is lid. De NVvR behartigt de belangen van haar leden en zet zich in voor de kwaliteit van rechtspraak in Nederland. Voor de ondersteuning van de leden heeft de vereniging een klein maar hecht team van bureaumedewerkers dat beleidsmatige, communicatieve en administratieve diensten taken uitvoert.

Functieomschrijving

Je bent uitstekend in staat om je creativiteit in te zetten voor opvallende en effectieve communicatiemiddelen. Je leert snel, schrijft vlot en je kunt goed samenwerken. Bijvoorbeeld met de beleidscollega’s, die inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor jouw content. Als volbloed communicatiemens ben je verantwoordelijk voor het vervaardigen en begeleiden van diverse communicatie-uitingen: van interviews tot de website, van relatiegeschenk tot nieuwsbrieven. Je signaleert communicatiekansen en vertaalt deze naar uitvoering, je vertaalt behoeften van onze leden en creëert kansen om nieuwe leden te werven en aan ons te binden.

Verantwoordelijkheid

Affiniteit met de rol van de rechtspraak in onze samenleving is een pré. Je werkt immers voor magistraten, de vertegenwoordigers van een staatsmacht. Dat is een verantwoordelijkheid die jou niet afschrikt. Sterker nog, het daagt je uit om scherp te formuleren en te adviseren. Daar waar de rechtspraak veel formele omgangsvormen kent, is de cultuur binnen de NVvR juist informeel. Het vergt de nodige omgevingssensitiviteit om je aan elke situatie aan te kunnen passen.

De meest voorkomende werkzaamheden in deze rol zijn:

 • Het ondersteunen van de vereniging in communicatie, PR en marketing in elke vorm;

 • Het onderhouden en doorontwikkelen van de website, sociale media en nieuwsbrieven;

 • Het creëren van mediakansen en het eerste aanspreekpunt zijn voor persvragen;

 • Het signaleren van actuele en relevante ontwikkelingen binnen de rechtspraak;

 • Het bewaken van de huisstijl en de creatie, het beheer en de coördinatie van alle vormgeving en drukwerk;

 • Het schrijven van artikelen die niet alleen de boodschap overbrengen, maar die de doelgroep ook aanspreken;

 • Het organiseren en ondersteunen bij bijeenkomsten en evenementen.

De ideale kandidaat:

 • Krijgt energie van het samenbrengen van mensen;

 • Toont veel eigen initiatief maar kan goed samenwerken;

 • Is een geweldige collega;

 • Heeft enige ervaring met persvoorlichting;

 • Heeft een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;

 • Heeft gevoel voor verhoudingen binnen de overheidssector;

 • Heeft 5 jaar relevante werkervaring

 • Heeft bij voorkeur ervaring in de verenigingswereld of de juridische wereld;

 • Beschikt over hbo werk- en denkniveau met een opleiding in de richting van communicatie, marketing of aanverwant.

Wat wij bieden

Een uitdagende baan met veel vrijheid om te pionieren binnen de vereniging. Samen met je collega’s en de leden draag jij actief je steentje bij aan de kwaliteit van onze rechtspraak. Je werkt in een informele werksfeer samen in een klein en hecht team. De functie is voor 32 uur per week. Wij bieden een tijdelijk contract met uitzicht op verlenging.

Het maximale brutosalaris is € 4.049,43 bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.

Meer informatie

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met de directeur van de NVvR, Geert van Rhee via 088-3611300. Meer informatie over de NVvR vind je op www.nvvr.org. De NVvR is gevestigd in New Babylon, Den Haag (direct naast station Den Haag Centraal).

Interesse?

Stuur je motivatie en cv vóór 15 juli naar Geert van Rhee via info@nvvr.org.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven