NVvR zet kwaliteit rechtspraak en besturing hoog op Rechtspraak-agenda

11 oktober 2018

De recente inspanningen van de NVvR, de COR en het Cva op het gebied van de governance in de rechtspraak, hebben er toe geleid dat dit onderwerp bij de Minister en de Raad voor de rechtspraak (Rvdr) weer onder de aandacht is gebracht. De NVvR sprak onlangs samen met de Centrale Ondernemingsraad (COR) en het College van afgevaardigden (Cva), opnieuw met de Raad voor de rechtspraak over het belang van goede besturing en vertegenwoordiging bij de besluitvorming in de rechtspraak.

Brandbrief aan Minister Dekker

Ter tafel kwam de brandbrief die de NVvR stuurde aan de Minister, waarin wij onze zorgen uitspreken over het zware weer waar de rechtspraak in verkeert. De Minister erkent in zijn antwoorden aan de Kamer dat een deel van de oplossingen van de problemen in een verbetering van het besturingsmodel te vinden is en heeft toegezegd hierover met de NVvR in gesprek te gaan. De NVvR is bezig om een werkgroep te formeren en de eerste bijeenkomsten te plannen.

De NVvR zal over de belangrijke onderwerpen advies blijven geven. De vervolggesprekken met Rvdr, COR en Cva staan al in de agenda. Daarnaast worden er nieuwe overleggen met het PRO en GLO gepland.

Samen verder

De NVvR wil graag over de onderwerpen digitalisering en besturing met haar leden in gesprek blijven. Idee├źn en gedachten hierover zijn daarom zeer welkom.

Scroll naar boven