NVvR-voorzitter Marc Fierstra spreekt met fractieleden

24 maart 2022

Als belangenvereniging van alle rechters en officieren is de NVvR namens de beroepsgroep spreekbuis in het publieke en politieke debat. Sinds zijn aantreden in 2021 gaat voorzitter Marc Fierstra daarom regelmatig in gesprek met fractievertegenwoordigers van diverse politieke partijen over onderwerpen die de rechtspleging raken.

De afgelopen maanden sprak Fierstra met Tweede Kamerleden en hun medewerkers van de Partij voor de Dieren, JA21, Volt, VVD, CDA, PvdA, ChristenUnie, D66 en BoerBurgerBeweging over o.a. werkdruk, veiligheid, IC-problematiek in de rechtspleging, de ontwikkelingen in de rechtsstaat, de financiering van de rechtspraak, de positie van de rechter in het publieke debat, de afstand van de rechter tot het publiek, de bestuurlijke afstand tot de rechtspleging, de bestuurdersbenoemingen en de afstand van bestuurders tot de werkvloer, de wetgevingsadviezen die de Wetenschappelijke Commissie (WeCo) van de NVvR gevraagd en ongevraagd geeft.

De fractieleden en -medewerkers toonden zich erg ge├»nteresseerd in de ervaringen van officieren en rechters en gaven zonder uitzondering aan blij te zijn met de gelegde contacten en de mogelijkheid informatie met elkaar uit te wisselen. De komende tijd blijft Fierstra met hen in gesprek over actuele thema’s in de rechtspleging.

Wilt u een onderwerp op een politieke tafel te sprake brengen ? Bericht ons dan per mail. Het helpt de NVvR enorm wanneer u dit onderwerp kunt illustreren met praktijkvoorbeelden. Hierdoor krijgen Kamerleden hier een beter beeld bij.

Scroll naar boven