NVvR spreekt op congres over effectiviteit van het Nederlandse justitiële systeem

13 september 2018

Hoe kunnen we beter aantonen dat het Nederlandse justitiële systeem effectief functioneert? En wat kunnen we doen om die effectiviteit te verhogen? Daarover komen op 26 september in Den Haag experts van de praktijk en de wetenschap bijeen. Met behulp van het What Works Centre for Crime reduction zullen samen met topexperts uit Nederland concrete voorstellen besproken worden. Tegelijkertijd bieden politieke en ethische afwegingen een steeds veranderend kader waarbinnen beslist moet worden of en in hoeverre wij nieuwe technieken inzetten voor onze veiligheid. En wat wij daarvoor over hebben.

Tijdens het slotdebat zal NVvR-bestuurslid Nathalie van Waterschoot ingaan op de visie van de NVvR over de noodzaak van effectieve justitiële ingrepen, de functie van de rol van de magistraat bij dergelijke ingrijpende besluiten en de wens om goede data te ontwikkelen waarbij tastbaar gemaakt wordt hoe belangrijk het werk van de rechtspraak is.

Geïnteresseerd
Als partner van dit congres heeft de NVvR nog enkele toegangskaarten beschikbaar. Bent u geïnteresseerd, meld u dan aan via Irene Lommers, i.lommers@rechtspraak.nl.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven