NVvR-leden vieren vakmanschap tijdens jaarcongres

11 oktober 2018

Tijdens het jaarcongres van de NVvR werd, na een welkomsttoespraak van de nieuwe voorzitter Nathalie van Waterschoot, op tal van manieren het vakmanschap van de moderne magistraat van nu tegen het licht gehouden. Keynote spreker Cyrille Fijnaut liet zijn licht schijnen over de belangrijke pijlers van het vakmanschap. Tijdens diverse interactieve workshops gingen de leden zelf aan de slag met hun vakmanschap.

In haar eerste toespraak voor de leden van de NVvR benadrukte Nathalie van Waterschoot het belang van de democratische rechtsstaat én de taak die de NVvR heeft om deze te beschermen:  ‘Voor de NVvR is een belangrijke rol weggelegd als beroepsvereniging. Een vereniging die in het publieke debat het belang van die rechtsstaat, het belang van een goed functionerend OM, als ook de belangrijke rol van de rechter in de democratische rechtsstaat en de Trias Politica goed onder de aandacht moet blijven brengen.”

Sfeerimpressie
Heeft u het jaarcongres op 4 oktober gemist of wilt u nog even terugblikken op de middag, dat kan. Kijk hier naar de sfeerimpressie van “Vakmanschap.”

Scroll naar boven