NVvR-flitsen

11 oktober 2018

MR. van de Week:
Nathalie van Waterschoot was Mr. van de Week. Vorige week werd onze voorzitter Nathalie van Waterschoot uitgenodigd om deel te nemen aan de rubriek Mr. van de week van Mr. Online. Lees hier haar interview.

Bijeenkomst: Professionele ontmoeting ‘Scheidsrechter en/of raadgever?
De NVvR en de NOvA organiseren op dinsdag 6 november a.s. gezamenlijk een professionele ontmoeting tussen advocaten en (familie)rechters. Docent aan de Tilburg University Veronica Smits verzorgt een inleiding over de behandeling van familiezaken. Daarna is er genoeg ruimte om met elkaar van de gedachten te wisselen om tot een verbetering van de behandeling in familiezaken te komen. Lees hier meer over de bijeenkomst.

Antwoorden op Kamervragen:
Minister Dekker (Rechtsbescherming) beantwoordde de vragen van het Kamerlid Van Nispen (SP) over de brandbrief ‘Samen werken aan recht en veiligheid – Rechtspraak in zwaar weer’ van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak. Lees hier verder

Nieuwe Trema:

Het resultaat van de parlementaire “poppenkast”. Wat is de meerwaarde van de mondelinge uitspraak? Op deze vraag wordt dieper ingegaan in de nieuwe editie van Trema.

Wetgevingsadvies:

De Wetenschappelijke Commissie heeft een kritisch advies geschreven over het concept-wetsvoorstel uitbreiding slachtofferrechten. Lees hier het advies aan minister Dekker.

Scroll naar boven