NVvR doet mee aan onderzoek naar inschalingsbeleid rechterlijke macht

22 oktober 2020

Het ministerie van Justitie & Veiligheid start een onderzoek naar (indirect) onderscheid bij de inschaling tussen mannelijke en vrouwelijke rechters/officieren in opleiding, superspecialisten, super-ervaren kandidaten en overstappers vanuit het OM. De NVvR pleit al enige tijd voor een dergelijk onderzoek, nadat een aantal rio’s dit onderwerp onder onze aandacht bracht.

Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek zal aan de orde komen welke gevolgen dit heeft voor het inschalingsbeleid binnen de sector rechterlijke macht. Voor de NVvR is het van groot belang dat de onduidelijkheid hierover wordt weggenomen en dat het eventuele (indirecte) onderscheid wordt aangepakt.

Inmiddels is een werkgroep geformeerd waaraan de NVvR met leden van het ministerie van Justitie & Veiligheid, Raad voor de rechtspraak en College van PG’s deelneemt. Vanzelfsprekend zal de NVvR haar leden informeren over de uitkomsten van het onderzoek zodra dit mogelijk is. Heeft u idee├źn, vragen en opmerkingen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met beleidsmedewerker Janine Woudstra.

Scroll naar boven