Nathalie van Waterschoot neemt afscheid als voorzitter

14 november 2019

Nathalie van Waterschoot neemt op 2 december a.s. afscheid als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR). Reden voor haar vertrek is de heroriĆ«ntatie van de vereniging die volgend jaar in gang wordt gezet. Van Waterschoot ziet zichzelf niet als degene die deze transitie moet leiden: “Ik wil ruimte maken, voor leden die deze belangrijke verandering vorm gaan geven.”

Van Waterschoot was, naast haar werk als senior rechter in Amsterdam, de afgelopen twee jaar als bestuurslid verbonden aan de NVvR. In september 2018 werd zij voorzitter. Destijds was van een heroriƫntatie nog geen sprake. Inmiddels is gebleken dat de vakvereniging voor rechters en officieren van justitie net als elders in de rechtspraak het met minder geld moet doen en zorgt het aantal beleidsdossiers voor veel werkdruk. Wil de NVvR haar taak als vakbond en beroepsvereniging in de toekomst blijven waarmaken, dan zal de vereniging een nieuwe strategie moeten ontwikkelen.

Tijdens de komende ledenraadvergadering zal het bestuur voorstellen om een transitieteam samen te stellen. Dit team zal de verandering begeleiden.

Van Waterschoot blijft als voorzitter van de NVvR gastvrouw op de rechtsstaatconferentie die de NVvR op vrijdag 29 november organiseert in het Vredespaleis te Den Haag. Zij is een van de initiatiefnemers van deze conferentie waar onder andere de president van het Poolse Hooggerechtshof, Malgorzata Gersdorf, zal spreken.
 

Scroll naar boven