Mogen wij u wat vragen?

3 april 2020

Beste collega,

We zijn met z”n allen in een uitzonderlijke situatie beland. Zo leest u dit bericht waarschijnlijk noodgedwongen thuis en probeert u toch “gewoon” uw werk te blijven doen. Dat is niet eenvoudig, maar we zien hoe iedereen zich volop inzet om de rechtspleging in Nederland overeind te houden. Op de administraties, in de ICT en vanaf provisorisch ge├»nstalleerde thuiswerkplekken.

Voor de NVvR blijft het van belang dat onze leden aan de slag kunnen blijven, waarbij uiteraard zowel de bescherming van onze gezondheid en die van de justitiabelen/rechtszoekenden als het belang van een goede rechtspleging prioriteit hebben. We zien hoe zowel de Raad voor de rechtspraak, in samenwerking met de presidenten, als het College van procureurs-generaal hard werken om deze organisatorische uitdaging aan te gaan om alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Over de juiste balans tussen gezondheid en doorgang rechtspleging heeft het bestuur dagelijks met hen contact.

Hoe gaat het met u?

Hoewel we in deze tijden natuurlijk niet te veel een beroep op uw tijd willen doen, zouden we u toch een paar vragen willen stellen. Over hoe het nu gaat, wat u opvalt en wat u aan ons kwijt zou willen. De NVvR hoort graag van u en staat daarnaast als gezegd in nauw contact met de bestuurlijke top van de werkorganisaties van het OM en de ZM. Alle observaties, complimenten, constateringen en praktijkvoorbeelden zijn altijd van harte welkom. Daar waar mogelijk zullen we het dan bestuurlijk adresseren.

Wij denken zelf aan de volgende vragen:

  1. Hoe gaat het thuiswerken? Wat gaat goed, welke creatieve oplossingen vallen u op en waar zijn snel verbeteringen noodzakelijk? Heeft u daar suggesties voor?
  2. Hoe voorkomen we enorme (extra) achterstanden op langere termijn? Moeten de gerechten toch meer de deuren openen of juist niet? Heeft u daar idee├źn over?
  3. Zijn er innovaties of andere manieren van werken die nu toegepast worden die we straks structureel zouden kunnen inzetten?
  4. Heeft u vragen over uw rechtspositie, gerelateerd aan de huidige crisis, die wij als uw vakbond zouden kunnen beantwoorden?

Dit zijn uiteraard slechts suggesties, alle inbreng is van harte welkom. Stuur uw reactie naar info@nvvr.org en wij reageren dan zo spoedig mogelijk. Of wellicht heeft u eventjes een kwartiertje de tijd om met ons te bellen? Stuur dan uw naam en telefoonnummer naar info@nvvr.org en dan nemen wij contact met u op.

Ik wens u veel sterkte de komende weken.

Hartelijk groet,
namens het bestuur en bureau,

Rickert Ahling
waarnemend voorzitter NVvR

Scroll naar boven