Marc Fierstra nieuwe voorzitter NVvR

23 september 2021

Tijdens de afgelopen ledenraadvergadering van de NVvR, op 20 september, is Marc Fierstra (62) unaniem benoemd tot voorzitter van de NVvR. In het dagelijks leven is Fierstra raadsheer bij de Hoge Raad, een functie die hij zal combineren met het voorzitterschap. Fierstra sprak in zijn dankspeech uit hoe belangrijk het is om de rechtspraak en de professionals die daarin werkzaam zijn niet voor lief te nemen.

Fierstra, die ook iedereen hartelijk bedankte voor het in hem gestelde vertrouwen, hecht aan een goede samenwerking met de leden, de ledenraad, bureau en de commissies. “Het moet vooral gaan om wat de leden willen. Door te praten met leden weet de NVvR als geen ander wat er leeft op de werkvloer”. Het opkomen voor rechters en officieren van justitie die gewoon hun werk doen en het zichtbaar maken van de NVvR ziet Fierstra als een belangrijke missie: bestuurlijk door meerwaarde te laten zien in het rechtstreekse contact met rechters en officieren, politiek door een onmiskenbare gesprekspartner te zijn over de rechtsstaat en de rechtspleging en publiek door duidelijk te maken wat de positie van de rechter in de trias is.

Inhoudelijk ziet Fierstra direct verschillende uitdagingen. “Werkdruk, veiligheid van magistraten, de positie van de rechtsstaat, arbeidsomstandigheden en het verkleinen van de kloof tussen bestuurders en professionals zijn belangrijke thema’s, waarbij nog veel werk is te verzetten. Daartoe wil ik graag zo snel mogelijk weer persoonlijk connectie kunnen maken met iedereen, zonder tussenkomst van Zoom, Skype of andere digitale platformen.”

Ledenraad, bestuur en bureau wensen Marc veel succes in zijn nieuwe functie.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven