Lydia Heuveling van Beek lid van verdienste NVvR

7 juli 2022

Op 30 juni jl. nam Lydia Heuveling van Beek afscheid wegens haar pensionering in de rechtbank Den Haag. Vanwege haar grote inspanningen voor de internationale rechtsorde werd ter gelegenheid van haar afscheid het mini-symposium “Rechters onder druk” georganiseerd. De NVvR benoemde Lydia tot lid van verdienste vanwege haar tomeloze inzet voor de vereniging, onder andere in de Ledenraad.

Tijdens de bijeenkomst kwamen tientallen beroepsgenoten bijeen om Lydia te bedanken haar collegialiteit en samenwerking. Rechtbankpresident Robine de Lange deed dit in een persoonlijke toespraak.

Tijdens het mini-symposium werd de internationale documentaire “Judges Under Pressure” getoond en werd tijdens een paneldiscussie gesproken over de invloed van de internationale rechtsontwikkelingen in o.a. Polen op de Nederlandse rechtsstaat. Van het panel maakten deel uit: John Morijn (bijzonder hoogleraar recht en politiek in de internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen), Yavuz Aydin (uit Turkije gevluchte rechter, ervaringsdeskundige en nu woonachtig in België) en Esther de Rooij (senior rechter rechtbank Amsterdam, bestuurslid Rechters voor Rechters en nauw betrokken bij de hulp aan Poolse en Oekraïense rechters). De discussie stond onder leiding van Rogier Hartendorp (senior rechter rechtbank Den Haag en bijzonder hoogleraar rechtspleging bij de Universiteit Leiden).

Lydia Heuveling van Beek blijft na haar pensionering werkzaam als rechter-plaatsvervanger en actief in de Commissie Internationaal van de NVvR.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven