Ledenraad online bijeen op 7 december

17 december 2020

Op 7 december vond de vergadering van de Ledenraad plaats. Vanwege de corona-omstandigheden werd deze opnieuw online gehouden. Met de afgevaardigden van alle gerechten en parketten werd gesproken over de positie van de assistent-officieren, de aanwijzingsbevoegdheid, het overeenstemmingsvereiste en de bestuursbenoemingen.

Tijdens deze digitale Ledenraad werd onder andere gesproken over de online werkomstandigheden in de rechtspleging, de positie en waardering van de assistent-officieren, de ministeriƫle aanwijzigingsbevoegdheid, de opleidingsduur van rechters en officieren (BORO) en de in de wet verankerde rechtspositie ten opzichte het overeenstemmingsvereiste. Ook de bestuursbenoemingen kwamen aan de orde.

Daarnaast sprak de Ledenraad over verenigingszaken, waaronder het jaarplan en de begroting voor 2021 en de heroriƫntatie van de NVvR. Waarnemend voorzitter Rickert Ahling droeg aan het einde van de vergadering zijn taken over aan bestuurslid Marc Fierstra, die het waarnemend voorzitterschap voorlopig op zich neemt.

Voor eventuele vragen en nadere toelichting kunt u contact opnemen met uw sectiewoordvoerder.

Scroll naar boven