Jarige NVvR kijkt vooruit tijdens jubileumcongres

15 maart 2018

Tijdens het jubileumcongres van de 95-jarige Nederlandse Vereniging voor
Rechtspraak, werd op tal van manieren vooruitgeblikt naar de
rechtspraak over 5 jaar. Ontwikkelingen in big data, social media en de
noodzakelijke vitaliteit passeerden de revue. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker en opiniemaker en schrijver Jan
Terlouw spraken de aanwezigen toe.

Jan Terlouw
“Het zijn mensen met een roeping. Een term die ik lang niet meer gehoord had, maar wel eentje die klopt”, constateerde Jan Terlouw hardop. Terlouw wees in zijn bijdrage op de noodzaak om meer vertrouwen in elkaar te hebben, waardoor verantwoordelijkheid genomen en gedeeld kan worden. Dit is in het belang van het samen leven en om goed voor elkaar én voor de natuur te zorgen. Dat raakt ook de rechtspraak in de kern van haar taken. Wanneer er wat meer vertrouwen is in een handdruk, wordt niet alles wantrouwend in contracten vastgelegd, met alle juridische gevolgen, ook voor de rechtspraak, van dien.

Vervolg op “De blik vooruit”
Het congres “De blik vooruit” krijgt een vervolg! Op donderdagmiddag 4 oktober herintroduceert de NVvR het Jaarcongres voor haar leden in de Verkadefabriek (Den Bosch).
Reserveert u alvast 4 oktober in uw agenda? Wij beloven er weer een bijzondere middag van te maken.

Sfeerimpressie
Heeft u het congres op 8 maart gemist of wilt u nog even terugblikken op de middag, dat kan. Kijk hier naar de sfeerimpressie van “De blik vooruit”.

Aanmelden
Aanmelden voor 4 oktober is al mogelijk. Stuur een mail o.v.v. 4 oktober naar Patty Brassinga via p.brassinga@rechtspraak.nl

Scroll naar boven