Gezocht: nieuwe leden voor het cao-team

12 februari 2021

De NVvR is als de beroepsorganisatie en vakbond voor de leden van de rechterlijke macht als enige organisatie aan de werknemerskant onderhandelaar voor de arbeidsvoorwaarden van de sector rechterlijke macht. De NVvR vervult hiermee een belangrijke rol in de totstandkoming van arbeidsvoorwaarden voor de gehele rechterlijke macht. Voor de aankomende cao-onderhandelingen zoekt de NVvR in verband met wisselingen in het bestaande team nieuwe leden voor het CAO-team.

Rechters en officieren van justitie vervullen in Nederland een bijzondere maatschappelijke functie. Zij doen dat vanuit een bijzondere positie en met een grote verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd is deze positie kwetsbaar. Intern vanwege de hoge productie-eisen in combinatie met de benodigde autonomie en kwaliteit. Extern vanwege de wensen vanuit de maatschappij en de druk vanuit de beide andere staatsmachten. De bescherming van de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht blijft van groot belang.

Profielschets lid CAO- team

-Sterke betrokkenheid bij de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden van de rechterlijke macht, alsmede kennis van en/of gevoel voor deze materie.

-Bereidheid minimaal gedurende de komende CAO-onderhandelingen zitting te nemen in het nog te formeren CAO-team.

-Bereidheid om gedurende een zekere periode tijd vrij te maken voor de vergaderingen, de voorbereiding en uitvoering hiervan (waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met uw beschikbaarheid).

-Specifieke kennis van belastingwetgeving, sociale zekerheid, arbeidsrecht, ambtenarenrecht en pensioenen is zeer welkom.

Contact

Heeft u interesse in deze functie of wilt u graag meer weten? Stuurt u dan een e-mail aan het bureau via Paul Bakker of Janine Woudstra.

Scroll naar boven