ENCJ en MWO voor ZM, niet t.z.t. maar z.s.m.

6 september 2017

Hoewel we dol zijn op afkortingen, hierbij toch de langere toelichting bij de bovenstaande titel: de NVvR is zeer blij met het hoge aantal reacties naar aanleiding de oproep om mee te doen met het onderzoek van het ENCJ (European Network of Councils for the Judiciary) over de staat van de onafhankelijkheid van de rechtspraak in Europa. Dank daarvoor! De snelle conclusie die getrokken kan worden, is dat de Nederlandse rechter zich niet of nauwelijks onheus beïnvloed voelt.

Dat is goed nieuws en eigenlijk ook wel wat we verwachtten. Tegelijkertijd moeten we constateren dat het rapport ook voor Nederland nog een extra impuls geeft om te blijven werken aan het belang van de rechterlijke onafhankelijkheid.

Op dit moment loopt aan de ZM-kant een ander belangrijk onderzoek: het medewerkerwaarderings-onderzoek. De NVvR roept iedereen op om aan dit onderzoek mee te doen, zodat de sterke én zwakke punten van onze organisatie aan het licht komen. Het zou zonde zijn als bepaalde pijnpunten waar u als rechter of raadsheer tegenaan loopt, de onderzoekers niet bereiken.

Kijk op uw Intro-pagina hoe u kunt meedoen en wanneer het onderzoek sluit.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven