Cao-onderhandelingen sector RM van start

15 oktober 2021

Na een eerdere regiebijeenkomst, gaan de cao-onderhandelingen tussen de NVvR en de werkgever (Minister, Raad en College) op donderdag 21 oktober a.s. van start. Op de agenda staat onder meer de uitbreiding van de piketregeling voor rechters en officieren van justitie. Eerder is hierover in de Ledenraad en met de klankbordgroep (aanmelden kan nog steeds) gesproken. Ons cao-team staat er klaar voor.

Uiteraard zal ook worden gesproken over de betekenis van het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao Rijk dat eerder deze week is bereikt. Deze cao heeft betrekking op het niet-rechterlijk personeel binnen de rechterlijke organisatie. Het akkoord bevat een loonsverhoging van 2% per 1 juli 2021 en een eenmalige uitkering van €300,-. Verder is er een thuiswerkvergoeding afgesproken en bevat het akkoord onder meer afspraken over hybride werken.

Het onderhandelaarsakkoord voor de sector Rijk is voor de overige kabinetssectoren (Defensie, Politie en Rechterlijke Macht) een belangrijke aanwijzing voor de onderhandelingsruimte die de werkgever wordt geboden door het kabinet.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven