ANW-compensatie vervalt per 1 januari 2018

7 december 2017

Eerder kondigde het ABP aan dat de pensioenregeling vanaf 2018 op een aantal punten wordt aangepast. Eén van deze aanpassingen is dat de Anw-compensatie vervalt. Mocht u dit bericht gemist hebben dan vindt u onderaan dit bericht een link. Daarin wordt ook uitgelegd wat Anw-compensatie inhoudt.

Compenserende maatregelen

Van de kant van de bonden wordt ingezet op compenserende maatregelen in de vorm van een aanvullende (pensioen)verzekering. Overleg hierover, waarbij de NVvR via haar koepelorganisatie CMHF betrokken is, is echter nog niet afgerond. De NVvR volgt de ontwikkelingen op de voet en zal daar zo nodig via deze nieuwsbrief en op onze website verslag van doen.

Hoe checkt u uw persoonlijke situatie?

Het ABP heeft de aangesloten werkgevers per nieuwsbrief laten weten dat alle betrokkenen per brief of e-mail worden benaderd over deze kwestie. De NVvR heeft uiteraard geen inzage in uw persoonlijke situatie. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het ABP of MijnABP raadplegen. Ten slotte raden wij u aan om de berichtgeving met aandacht te volgen.

Link naar bericht over Anw-compensatie

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven