23 juni – Professionele ontmoeting met advocatuur over online zittingen

25 mei 2022

Op donderdagmiddag 23 juni van 14 tot 17 uur organiseren de NOvA en de NVvR in Den Haag gezamenlijk een professionele (fysieke) ontmoeting tussen advocaten en rechters. Thema is “Verbaal of non-verbaal: online vaardigheden in de rechtspraktijk”. Deze ontmoeting richt zich vooral op bestuursrecht. Doel van de ontmoeting is ervaringen te delen over de vaardigheden die nodig zijn om online werken in de rechtspraktijk goed te laten verlopen. Hoe zijn non-verbale signalen te herkennen, hoe kan omgevingsinformatie worden ge├»nterpreteerd, hoe anders werkt online zitten ten opzichte van een fysieke zitting?

Het doen van online zittingen vergt andere vaardigheden dan fysiek optreden in een rechtszaal. Advocaten en rechters hebben daarmee in de afgelopen twee jaar ervaring opgedaan. Om die ervaring met elkaar te delen, organiseren de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en de NVvR deze professionele ontmoeting. De nadruk ligt daarbij op het bestuursrecht, maar andere specialisten, ook uit het Openbaar Ministerie, zijn van harte welkom. Afsluitend vindt een paneldiscussie plaats met advocaten en rechters over de vaardigheden en valkuilen van online werken. De bijeenkomst is uitsluitend fysiek bij te wonen.

Programma

14.00 uur

Inloop

14.30 uur

Opening door Miek Smilde, dagvoorzitter en senior beleidsadviseur bij de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak

Marsha Baboelal, psycholoog bij Mentaal Beter, over online behandelen

14.50 uur

Hidde Santman, trainer/coach bij GITP, begeleidt professionals bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten

15.10 uur

Koffie en theepauze

15.30 uur

Safiya Roble-van Deursen, advocaat bij Hofstaete Advocatuur en gespecialiseerd in PGB-zaken

15.50 uur

Paneldiscussie over online zittingen in het bestuursrecht en het delen van ervaringen met het publiek met onder andere Bernard de Leest, bestuurslid NOvA en advocaat sociaal zekerheidsrecht bij Zumpolle Advocaten, Ed van den Boogaard, advocaat bij Westhoff Advocaten en lid van de wetgevingsadviescommissie bestuursrecht van de NOvA en Dennis Bode, bestuursrechter Rechtbank Amsterdam.

16.30 uur

Afsluiting en borrel


Er zijn maximaal 30 plaatsen voor rechters en 30 plaatsen voor advocaten beschikbaar. U kunt zich vanaf nu rechtstreeks aanmelden bij NOvA.

Datum: donderdagmiddag 23 juni 2022, van 14.00 tot 17.00 uur.

Locatie: Monarch Tower, Prinses Beatrixlaan 5, Den Haag (uitstappen op 11e etage)

Bereikbaarheid: het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (loopafstand van Centraal Station en/of tramhalte “Beatrixkwartier” voor de deur). Parkeren kunt u o.a. bij het WTC Den Haag. Deze parkeergarage ligt aan de Prinses Marijkestraat 57, 2595 AM Den Haag (schuin aan de overkant).

Voor meer informatie: Miek Smilde (NVvR).

Scroll naar boven