18 november: professionele ontmoeting tussen advocatuur en rechtspleging

28 oktober 2021

De NVvR en de NOvA organiseren gezamenlijk een professionele (live) ontmoeting tussen advocaten, rechters en officieren van justitie op donderdagmiddag 18 november 2021. Tijdens deze middag staat het thema online vaardigheden in de rechtspraktijk centraal. Daarbij richten we ons vooral op het bestuursrecht. Hoe herken je non-verbale signalen, hoe interpreteer je omgevingsinformatie, wat werkt online anders dan bij een fysieke zitting?

Er zijn maximaal 25 plaatsen voor advocaten en 25 plaatsen voor rechters en officieren van justitie beschikbaar. Aanmelden is hier mogelijk.

PROGRAMMA

14.00 uur

Inloop

14.30 uur

Opening door Miek Smilde, dagvoorzitter en senior beleidsadviseur NVvR

14.30 uur

Marsha Baboelal, psycholoog bij Mentaal Beter, over online behandelen

14.50 uur

Dan van Steen, trainer/coach SSR (opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie), over de cursus “Online verbindend communiceren”

15.10 uur

Koffie/theepauze

15.30 uur

Leonie Rammeloo, advocaat bij TACT Advocaten en betrokken bij de werkgroep van de Rechtspraak voor het opstellen van randvoorwaarden/professionele standaard voor online zittingen

15.50 uur

Paneldiscussie over online zittingen in het bestuursrecht en het delen van ervaringen met het publiek met onder andere Bernard de Leest, bestuurslid NOvA en advocaat sociaal zekerheidsrecht bij Zumpolle Advocaten en Luurt Wildeboer, advocaat bestuursrecht bij CMS en lid van de wetgevingsadvies-commissie bestuursrecht van de NOvA

16.30 uur

Afsluiting en borrel

Locatie:

Nederlandse Orde van Advocaten

Monarch Tower (uitstappen op 11e etage) / Prinses Beatrixlaan 5 / 2595 AK Den Haag


Coronoprotocol:

De NOvA gaat ervan uit dat u thuisblijft als u klachten heeft.

Scroll naar boven