NVvR in drieluik Nieuwsuur

12 november 2018

Actualiteitenprogramma Nieuwsuur zendt deze week een drieluik uit over de problemen binnen justitiële keten: politie, het Openbaar Ministerie en de rechtspraak. Als voorzitter van de NVvR is Nathalie van Waterschoot geïnterviewd over de zorgen en problemen in de keten. Zij besprak in het drieluik met name de problematiek voor rechters en officieren van justitie, zoals de te hoge werkdruk en het belang van goede ondersteuning van mensen en middelen.

Alle problemen in de drie sectoren samen leiden tot een moeizame keten. Volgens Van Waterschoot zit er steeds meer zand in de machine.’De mensen in de keten zijn van elkaar afhankelijk. De politie levert zaken aan bij het OM en het OM vervolgens aan de strafrechter. Dus als het in de keten niet goed gaat, dan vertraagt het hele systeem. Als dit niet wordt opgelost, houdt de machine er uiteindelijk mee op.’ 

Nieuwsuur sprak tal van betrokkenen binnen de keten over de grote problemen waarmee de keten kampt en bestudeerde tientallen rapporten. In het eerste deel van het drieluik richt de aandacht zich vooral op de politie, dinsdag op het Openbaar Ministerie en woensdag op de rechtspraak. Elke uitzending start om 22.00 uur op NPO 2.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven